Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kézi távműködtető rúd vagy elektromos távnyitó motor?

Kézi távműködtető rúd vagy elektromos távnyitó motor?
A tetőtéri ablakok kilincse gyakran elérhetetlen magasságba kerül, és ha nincs távnyitó rúd, akkor a felhasználók nehézkesen vagy akár veszélyesen (asztalra állva) is nyithatják és zárhatják az ablakokat. A távnyitó rúd segítségével a felhasználók könnyen és biztonságosan vezérelhetik a tetőablakokat vagy a rá szerelt árnyékolót a padlószinten állva így egyszerűen és gyorsan szabályozható a szellőzés és a természetes fény bejutása az otthonukban. Ez különösen hasznos idősek, mozgáskorlátozottak vagy akár gyerekek számára. Távnyitók elérhetők mauális és elektromos kivitelben is.
Manuális kézi távnyitó rúd
A kézi távnyitó rúd egy választható méretű alumínium rúdból és ennek két végére rögzített speciális kialakítású műanyag végből áll, amely lehetővé teszi a tetőablak nyitását és zárását a földről vagy a padlóról. A tetőablak működtetése mellett a rá szerelt külső és belső rolók működtetésére is lehetőséget ad. A rendszer a legtöbb ablaktípussal működik, és akár 3 méteres magasságból is biztonságosan használható. A kézi távnyitó rendszer további előnye, hogy nincs szükség elektromos áramra vagy akkumulátorokra, ami időt és pénzt takarít meg a felhasználók számára. Emellett a rendszer biztonságos és megbízható, mivel az ablak nyitását és zárását a beépített mechanizmusok végzik, és az ablak stabilan rögzített marad. Használaton kívül a mellékelt fali konzolra rögzíthető.

Elektromos távnyitó megoldások
Az elektromos távnyitó rendszer használatával a felhasználók szabályozhatják az ablakok nyitását és zárását a megfelelő szellőzés és a természetes fény biztosítása érdekében az elérhető magasságban elhelyezett kapcsoló vagy táviránytó segítségével. Egyértelműen a legkényelmesebb megoldás. A rendszer egy speciális motorból, vezérlőből és egy táviránytóból (vagy fali kapcsolóból) áll. Az elektromos tetőablak távnyitó rendszer emellett lehetővé teszi az ablakok távolról történő nyitását és zárását is, például okostelefonon vagy távirányító segítségével. Fejlettebb rendszerek esetén akár az okos otthon rendszerünkkel is összeköthető. A rendszer hátrányai a magas ár mellett, hogy telepítése nem minden esetben egyszerű és nem alkalmas minden tetőablak működtetésére, továbbá a tetőablak árnyékolók sem működtethetők vele (erre egy külön terméket kell vásárolni). Összefoglalva, a távnyitó rendszerek használata nélkülözhetetlen a magasan elhelyezett tetőtéri ablakok kényelmes és biztonságos használatához, és segít a felhasználóknak, hogy maximálisan élvezzék az otthonukban lévő természetes fényt és friss levegőt.

Fontos megjegyezni, hogy a tetőtéri ablakok nyitási megoldásai változhatnak a típustól függően. Az optimális megoldás kiválasztásához mindig érdemes konzultálni egy szakemberrel, vagy az ablakok használati útmutatóját átolvasni.

Amennyiben Önnek egy egyszerű megoldásra van szüksége akkor az alábbi oldalon találja a kézi távnyitó rudakat: Termotech V5 távnyitó rúd