Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

TERMOTECH V20 - V25 Külső hővédő rolók

  
 
 

A tetőablak elengedhetetlen kiegészítője a nyári melegben.

Vizsgálatok bizonyítják, hogy a tetőablakon kívülre helyezett anyag nagyobb mértékben gátolja a tetőtéri szoba felmelegedését mint a lakótéren belül elhelyezett árnyékoló. A Termotech V20 és V25 külső hővédő árnyékoló esetén a tetőablakon kívül elhelyezett anyag még azelőtt megfékezi a napsugarakat, hogy azok elérnék az üvegtáblát.

 • A szabad kilátás megtartása mellett a leghatékonyabb megoldás a legnagyobb nyári melegben.
 • A tartós üvegszál erősítésű áttetsző háló kellemes szórt fényt biztosít, csak kis mértékben csökkenti a beáramló fény mennyiségét.
 • Hatékonyan véd a tűző nap ellen, árnyékolást biztosít.
 • Egyszerűen felszerelhetők és tökéletesen illeszkednek tetőtéri ablakára.

Tartósság

Egy tetőablakra szerelhető külső hővédő roló esetén kiemelten fontos szerepet kap a tartósság mivel egy normál homlokzati ablakhoz képest többszörösen ki van téve a napsugárzásnak. A termék tervezésénél és az alapanyagok kiválasztásánál is elsődleges szerepet kapott a hosszú élettartam. Használaton kívül és a téli időszakban nem szükséges leszerelni a rolót, elegendő leakasztani és visszaengedni a helyére. Az üvegszállal erősített anyag ellenáll a szélnek, azonban viharos időjárás esetén vissza kell engedni a helyére.

Kívülre kerül mégis egyszerű felszerelni

Első látásra problémásnak tűnhet egy külső hővédő árnyékoló felszerelése egy tetőtéri ablakra, azonban a lakótérből könnyen hozzáférhető pontokon kell rögzíteni a rolót. A rolókat minden esetben a gyárilag a tetőablakon elhelyezett pontokon kell rögzíteni, nem szükséges a külső lemezborítás fúrása vagy vágása. A rolószerkezet 2db csavarral tudjuk rögzíteni kiviteltől függően a tetőtéri ablak felső lemezborításra vagy a lemezborítás alá. A roló felszerelése után mindössze az alsó akasztó kampókat kell rögzíteni az átfordított ablakszárnyra. A tetőtéri ablak külső hővédő roló felszerelése egyszerűen bárki által egy csavarhúzóval elvégezhető mindössze pár perces feladat.

 • Külső roló használatának tövábbi előnyei
 • A tetőablak felületkezelését is védi

  A lakkozás folyamatosan ki van téve az UV sugaraknak, hatására akár pár éven belül fel kell újítani a felületet. A tetőtéri ablak külső árnyékoló csökkenti az UV sugarak erejét ezért segít a fából készült ablak felületi lakkozásnak megőrzésében.

  Továbbra is nyitható marad a tetőablak

  A tetőablakra felszerelt és teljesen kihúzott külső hővédő roló esetén a tetőablakszárny továbbra is nyitható marad. Az ablak nyitása esetén nem szükséges a rolót kiakasztani és visszaengedni a helyére, az anyag folyamatos feszítés alatt áll így nem kap bele a nyári szellő.

  Esztétikailag is illeszkedik a tetőablakra

  A tetőablak külső hővédő roló minden alkatrésze tökéletesen illeszkedik a tetőablak külső lemezborításához A külső tokban elhelyezett V25 tetőtéri ablak külső hővédő roló esetén a külső lemezborítás azonos színben készül mint a tetőablak külső lemezborítása.

  Előnyök a fényzáró rolóval szemben

  A belső tetőablak fényzáró rolók kisebb mértékben segítenek az optimális nap elleni védelemben, továbbá egy lehúzott fényzáró rolóval akaratlanul is teljes sötétséget idézünk elő. A speciális üvegszállal erősített PVC-vel bevont anyag különleges szövésének köszönhetően nem akadályozza nagy mértékben a bejutó fény mennyiségét és megőrzi a szabad kilátást a szobából.

 • Fokozza a hővédelmet fényzáró rolóval kombinálva
 • Fokozza a hővédelmet fényzáró rolóval kombinálva

  Amennyiben szeretné tovább növelni a hővédelmet és nem jelent problémát ha a szobában teljes sötétség van akkor a külső hővédő árnyékoló mellé belső fényzáró roló is felszerelhető. A teljesen lehúzott fényzáró roló hátoldalára felvitt hővisszaverő bevonat tovább növeli a hőszigetelést.

További részletek és vásárlás

A külső hővédő rolók a tetőablak méretkódja alapján készülnek. A tetőtéri ablak mérettábláját az ablakszárny nyitása után a felső rész jobb vagy bal oldalán találja.
Válasszon tetőablak márkát
Velux Fakro Optilight Rooflite Dakea Dakstra Lumica Solstro Tyrem Balio Solis Okpol Hungvelux
Rendezés: